S:t Olofsskolan bygger ny hejarklackstradition — "Vi kan inte skrika högst, så vi försöker synas mest"


S:t Olofsskolans hejarklack. Längst fram Madeleine Nordqvist och Isabelle Nordqvist. Foto: Fredrik Häggman
Oxhamns, Borgaregatan, Sursik, Korsholm. Stafettkarnevalens hejarklackstävling brukar bära en tydlig österbottnisk prägel. Men för andra året i rad har S:t Olofsskolan gett sig med i leken.
— Vi kan inte skrika lika högt som de största klackarna från Österbotten, så vi har satsat på att synas med svåra koreografier och färgglada kläder i stället, säger systrarna Madeleine och Isabelle Nordqvist, ledare för årets Sossenklack.
Äldre systern Madeleine, som går på nian, var med i klacken redan förra året då karnevalen ordnades i Åbo. Det var första gången på flera år som S:t Olofsskolans löpare hade läktarstöd av en egen hejarklack.
— Ifjol var det mer oplanerat, våra utstyrslar var inte matchande och vi hade inte övat lika mycket. I år var vi revanschsugna och har satsat mycket mer, förklarar Madeleine.
Klacken består av cirka 25 personer. Alla har matchande fängelseoveraller med inspiration från tv-serien Orange is the new black.
— Det har inte varit svårt att hitta klackdeltagare, folk har varit väldigt motiverade. Det är viktigt att ha en klack som hejar på löparna.
Systrarna försäkrar också att det här inte är sista gången som Sossenklacken sätter färg på Stafettkarnevalen.
— Vi ska ha vara med i Vasa 2020 också, säger Isabelle som går på åttan.
Så här lät S:t Olofsskolans hejarklack
Kommentarer
Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.