Piffen inleder fotbollssäsongen på konstgräs – cupmatchen nästa vecka och seriepremiären i Ettan berörs åtminstone

Pargas IF:s fotbollsherrar inleder sin säsong på konstgräset i Pargas. Att cupmatchen mot ligalaget IFK Mariehamn spelas på Aktia LKV Arena den 13 april klockan 17.15 stod redan tidigare klart, men nu bekräftar också staden genom fritidssekreterare Mikael Enberg att seriepremiären i Ettan mot SJK Akatemia annandag påsk den 18 april kommer att spelas på konstgräset.
– Det är nog helt klart att det inte spelas fotboll på gräset den 18 april, säger Enberg.
Hur det blir med den andra hemmamatchen den 30 april mot Mikkelin Palloilijat återstår att se, men mycket pekar på att matchen mot KPV den 14 maj kan bli den första som spelas på gräs i Pargas den här säsongen.
Uppiffandet framskrider
I övrigt framskrider arbetena med att piffa upp Pajbackaplanen inför spel i Ettan enligt planerna. Huvudläktaren har delvis fått ny färg, man har byggt en anpassad läktare för rörelsehindrade och pressutrymmen byggs som bäst i mitten av huvudläktaren vid det tidigare speakerbåset.

På ”solsidan”, det vill säga läktarsidan mot skolcentret och konstgräsplanen, bygger man som bäst ett torn för tv-kameror och ett referatbås i och med att samtliga matcher i Ettan kommer att sändas via Ruutu-tjänsten. Dessutom kommer två tilläggsläktare att placeras på östra sidan av planen.
Kiosken kommer att flytta till en barack som kommer att finnas i närheten av servicebyggnaden vid södra infarten till idrottsplanen.
En annan nyhet inför den kommande säsongen i Ettan är möjligheten att köpa sin matchbiljett på förhand via Netticket antingen på nätet eller hos bland annat Kelovee som fungerar som ombud.
Det hade varit korrekt om staden hade sagt som det är dvs att (igen en gång) mycket av arbetena som utförs i Pajbacka görs på talko av Piffens tiotals Gubbenheimare. Bl.a. läktarens ombyggnad och barackens omändring till kiosk . De arbeten utförs åt staden i brådskande tempo i Pif Center. Vi gör det gärna, men…
Igen en gång får vi talkoarbetare bara konstatera att ordspråket ”otack är världens lön” stämmer. Hoppas staden så småningom börjar inse vad allt talkoarbetarna, Gubbenheimarna och många andra med dem, har gjort för att höja trivseln i staden under årens lopp. Det som städer och kommuner utför på annat håll med skattemedel.