Förflytta dig till innehållet

Kärlekskrank ung kvinna fick nobben av bankdirektör – dömdes för förföljelse

En i dag 40-årig kvinna blev förtjust i direktören för den bank i Egentliga Finland som hon jobbade på under åren 2007–2014. Känslorna var ensidiga och kvinnan bytte arbetsplats till en annan bank.

Kvinnan fortsatte ta kontakt med mannen, bland annat genom att besöka hans hemgård och skicka meddelanden. År 2017 dömdes hon för förföljelse.

Efter domen lugnade hon sig ner sig, men fortsatte senare att kontakta bankdirektören som numera är pensionerad. I tingsrätten säger mannen att kvinnan endast var hans kollega och att de inte hade något annat med varandra att göra.

Enligt ett vittne som jobbade på samma bank och som hördes av tingsrätten i Åbo, var kvinnan djupt förälskad i bankdirektören och hoppades till och med att de skulle gifta sig.

Olustigt men inte aggressivt

Bankdirektören säger att kvinnan kom till hans bank tiotals gånger i hopp om att träffa honom trots att han gjort klart för henne att det inte var någon idé.

Hon skickade också några meddelanden till hans vuxna döttrar för att fråga var han befann sig. Kvinnan var inte aggressiv, men personalen upplevde hennes besök som olustiga.

Kvinnan förnekar att hon skulle ha trakasserat bankdirektören, även om hon erkänner att hon varit på banken. Orsaken ska ha varit att sköta sina egna bankärenden eller att reda ut sin relation med bankdirektören.

Borde insett faktum efter tidigare dom

Tingsrätten säger att kvinnan senast efter förföljelsedomen år 2017 borde ha förstått att hon ska sluta ta kontakt med sin före detta chef.

Rätten finner det också klarlagt att bankdirektören klart och tydligt sagt att kvinnan ska sluta förfölja honom och att det inte fanns något att diskutera om.

Enligt tingsrätten har kvinnans beteende orsakat mannen ångest och oro för att han aldrig blir av med henne. Därför döms kvinnan till 60 dagsböter à 29 euro för olaga förföljelse under tiden 30.12 2020–5.1.2022.

Hon ska också betala bankdirektörens rättegångskostnader på 1 607 euro.

Domen har inte vunnit laga kraft.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter