Biosfärakademin får fortsatt finansiering för projekt – ungas kunskap om naturen viktig

Skärgårdshavets biosfärområdes pedagogiska satsning ”Biosfärakademin” får fortsatt finansiering i form av ett treårigt projekt med namnet “Unga för en hållbar framtid”.
– Vi vill bidra till ett hållbarhetstänk som genomsyrar verksamheten i småbarnspedagogiken, den grundläggande utbildningen och på andra stadiet, säger biosfärområdets koordinator Katja Bonnevier i ett pressmeddelande.
Ska ge kunskap, handlingskraft och känsla av tillhörighet
Projektet förverkligas i samarbete med Pargas stad och Kimitoön. Det innebär en satsning på verksamhet riktad till äldre barn och ungdomar.
Målsättningarna med ”Unga för en hållbar framtid” är bland annat att stärka de ungas känsla av lokal tillhörighet och stolthet över sin närmiljö, utveckla pedagogisk och fostrande verksamhet kring natur, miljö, kultur och hållbarhet samt ge unga och pedagoger kunskap och handlingskraft för att minska oron för klimatet och miljön.
Nästa år firar Skärgårdshavets Unesco biosfärområde 30 år, vilket kommer uppmärksammas i deras aktiviteter och i Knattelabbet.
– Knattelabbets verksamhet är speciellt inspirerande eftersom vi får vara delaktiga i forskning och konst i Skärgårdscentrum Korpoström, säger Aija Mäkinen, som anställts som naturpedagog i projektet.
Projektledare för ”Unga för en hållbar framtid” är Erika Silventoinen.
Projektet finansieras av Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne, Svenska kulturfonden, Konstsamfundet och Svenska folkskolans vänner.
Kommentarer
Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.