Förflytta dig till innehållet

Anna-Karin Tötterman ställer upp som riksdagskandidat

Privat
kvinna med glasögon med gulgröna träd i bakgrunden
Anna-Karin Tötterman är ordförande för SFP i Åbo.

Svenska Folkpartiet i Egentliga Finland meddelar att Anna-Karin Tötterman ställer sig till förfogande i riksdagsvalet 2023. De nästa kandidaterna meddelas på styrelsemötet som hålls i morgon (27.10).

Tötterman är född 1978 och bor i Åbo. Hon är tvåbarnsmamma och politices licentiat. Tötterman har varit aktiv beslutsfattare i flera år och innehar för tillfället flertalet förtroendeuppdrag i SFP, Åbo stad och i Folktinget. Sedan 2020 är hon ordförande för SFP i Åbo.

– Jag har efter en tids övervägande kommit fram till att jag med stor ansvarskänsla för vårt gemensamma samhällsbygge står till förfogande som kandidat i riksdagsvalet, säger Tötterman.

Tötterman säger att hon vill vara med och arbeta för trygghet i vårt samhälle. 

– Med värme och mod vill jag ge svar på samhällets utmaningar. Vi lever i exceptionella tider och jag vill vara med och förstärka det internationella samarbete som behövs allt mer idag. I tider av internationell osäkerhet får vi ändå inte glömma samhällets mest utsatta samtidigt som vi ska värna om alla individers möjlighet till självbestämmande och utveckling, säger Tötterman.

– Jag vill i synnerhet värna om att våra barn och unga får en trygg uppväxt med dagvård och skola som har tillräckliga personalresurser för att säkra en jämlik bildningsgrund för alla. Jag vill se större satsningar på barn och ungas välmående. Oroväckande ökningar i psykisk ohälsa och ätstörningar bland våra barn och unga måste tas på största allvar i politiska satsningar, tillägger hon.

För att skapa en hållbar samhällsekonomi och säkra de ekonomiska förutsättningarna för välfärdssamhället vill Tötterman stärka verksamhetsförutsättningarna för företag. Likaså vill hon verka för att produktiviteten i samhällsekonomin stärks genom en bra arbetsmiljö och en hög sysselsättningsgrad.  

– För Åbo och hela regionen är det viktigt att vi säkerställer fungerande infrastruktur, transporter och tillgången till arbetskraft samt skapar förutsättningar för företagen att växa och lyckas. Här behöver vi blicka utanför regionen och röja undan hinder för samarbete och handel i Norden och Europa. Våra universitet och övriga utbildningsenheter bidrar på ett centralt sätt till att tillgodose arbetskraft, forskning och innovationer, avslutar Tötterman.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter